Velkommen til SAFE-klubben i Beerenberg

Vervekampanje

Visste du at SAFE gir flotte vervepremier? Klikk her for å lese mer om SAFE sin vervekampanje og for å finne verveskjema.


Hvorfor bli medlem?

Klikk her for å lese om hvilke fordeler det gir å bli medlem av SAFE.


HUSK:

Redusert arbeidstid

15.03.13 - Skrevet av:
Klubbenopplever bedriften avviser alle søknader om redusert arbeidstid.MEN vi har loven i ryggen..:-))

Hei Alle

Klubben opplever bedriften avviser i stor fleng kvalifiserte søknader om redusert arbeidstid. Det er arbeidsmiljø loven som regulere dette område. Rett til redusert og fleksibel arbeidstid. § 10-2 stk 4 - google det.

Hvem har rett til redusert arbeidstid..?? Både mor og far har rett til redusert arbeidstid dersom det er behov for det av vektige velfærdgrunner. Som vektige velfærdgrunn regner for eksempel, småbarn forældre ønske om og behov for mer tid sammen med barna. Der vil og være andre grunnlag for å søke redusert arbeids tid, men tid og barnas behov blir vektlagt tungt.

Forutsetningen for å få redusert arbeidstid, er at ordningen kan gjennomføres uten særlige ulemper for bedriften. Reglene praktiseres slik, at ulempene må være betydlige før ønsket om redusert arbeidstid kan avvises.I langt de fleste tilfelle kan klubben ikke se at der er betydlige ulemper - kanskje der skal leies inn en ekstra innleide - vi har hundrevis av de fordelt på alle prosjekter - hva gjør en enkelt fra eller til. Dette handler om god personale servise - hvis der er en vilje fra bedriftens side, så får man det til.

Hver sak skal behandles som enkelt sak, men klubben opplever å få et standart svar fra bedriften, de har endret dato å navn. Bedriften generalisere altså alle avslag med samme begrundelse. Det mener klubben er feil og de saker vi mener bedriften tar feil i - så sender vi saken inn til arbeidstilsynet Tvisteløsningsnemnda i Trondheim. Vi har så langt i år sendt 3 saker til arbeidstilsynet til behandling.

Vi oppfordre alle som kunne tenke seg redusert arbeidstid og som holder seg innenfor loven sine krav om å søke - hvis noen ikke er sikker på om de kvalifisere til redusert arbeidstid, då ta kontakt med klubben og du  vil få hjelp.

Jeg ønsker alle en flott helg.

Kenneth